Skitduktiga häst!!

Ja det var Christofers kommentar idag :)

Vi började första passet med att visa vad vi tränat på och jag sa och förklarade att nu efter att vi lärt Penrose slutan så gör han den så fint även om jag vill ha en öppna. Jag fick hjälp med det, hur jag ska korrigera honom och genast gick det bättre men vi har lite att träna på.
Jag förklarade även för Christofer att jag upplevt Penrose som lite "slö" och inte lika allert när vi tränat på galoppen och därför struntat i den, vilket han tyckte var bra och sa att Penrose är så jäkla duktig ändå för att vara bara 2 år och kan mycket mer än många andra.
Vidare i träningen fick jag börja med att kunna longera Penrose och samtidigt på avstånd begära öppna och sluta på volten. Jäklar va svårt det va!!! Men vi fick några steg när jag stod en liten bit ifrån honom vilket är ju helt otroligt!

Något andra pass blev det inte! Vi kom överens om att Penrose skött sig så jäkla bra och just nu kan vi inte gå vidare och få fler övningar utan måste befästa dom vi fått för att inte stressa och förvirra honom och det tyckte vi var onödigt att kräva av honom här på träningen utan det får vi kuckelura med själva hemma.

Och det var som Christofer sa; - Ni "kan" öppna och sluta på rakt och böjt spår, diagonal sluta, förvänd sluta, piruett och nu lagt till att kunna göra öppna och sluta på volt på avstånd. Det är helt otroligt när man tänker på det!!!! Och detta på tre gånger som Christofer kommit till oss, visserligen blir det ju sammanlagt 6 pass men att kunna göra framsteg på alla passen som vi faktiskt gjort är få förunnat! Sen är det lättare att göra stora och många framsteg i början av utbildningen, vilket trappas ner med tiden då allt ska blir mer och mer korrekt, för att hästen ska hålla i sin kropp när vi rider på den, och inte bara vara en massa fräna övningar utan mer som gymnastik för hästens kropp :)

För att återta lite ur ett gammalt inlägg så, Vi har kommit en hel del sidor i vår bok, bokstäverna hamnar mer och mer rätt och det bästa av allt, är att vi båda känner lusten att skriva vidare på VÅR berättelse i vår bok. 
 
Nu är tanken att vi ska träna några pass hemma för att få in känslan i det vi lärt oss idag, sen tar vi återigen vila :)