Equiterapeutbesök

Idag var det dags för Penrose första besök hos en Equiterapeut, Charlotta Lindgren.
Upp tidigt, mamma kom och vi åkte iväg... Kommer fram till ett mysigt litet stall och får träffa fantastisk gulliga, kompetenta och ödmjuka Charlotta. In i behandlingsrummet och Penrose tar det hela med ro. Charlotta börjar känna igenom Penrose och upptäcker ett litet överben på vänster fram som jag ska smörja med Arnika i en period och lika så en liten vrickning i höger bakkota, anledningen till Arnikan är att det hjälper till att dämpa inflammationerna och på så sätt inte få några framtida men av det. Hon fortsätter sen med att känna igenom honom från huvudet, där hon upptäcker att han har en låsning i käken, vilket kan bero på tandbyten mm. Hon gick vidare till nacken och känner att han sitter fast i första (atlaskotan) och andra kotan, han sitter även fast i manken (troligen av att han halka till häromdagen vid träningspasset trodde hon i och med att den var inga problem alls att få bort. Hon fortsatte vidare i ryggen och hittade en låsning där bröstryggen börjar och två låsningar till lite längre bak närmare korset. Charlotta gick vidare till rumpan och bäckenet och på djupet var han fin på vänster men stum på höger, hon fixade till höger sida, gick tillbaka till vänster sida och upptäckte då att det är ju i vänster sida den riktiga låsningen sitter men symtomet har visat sig först i höger sidan. Hon behandlade vänster sida och visade även mig vad jag kan göra för att hjälpa honom med det här och underhålla mjukheten i honom.
Ska säga att hon känner igenom del för del och behandlar direkt där hon är och hittar nåt och Penrose riktigt njöt av behandlingen.

Det som kändes så skönt är att hon hittade dom här ställena för då har min känsla när jag jobbat honom varit rätt!! Han har haft svårt för ställning och böjning framför allt i höger varv och det var fick jag ju förklaringen till i och med nackkotorna och låsningen i käken som gjort att han hellre lagt huvudet lite på sned än att forma sig efter volten.
Låsningen i vänster sida på rumpan gav mig också förklaring till varför han har haft svårare i höger varv att trampa in till tyngdpunkten och gärna blivit rak i kroppen vid piruetter och även något i slutan!

Visst är det ju mycket pengar att lägga ut för en timmes behandling men jag är så glad att jag gjort det!!! Tänk om det här hade fått fortsatt vara låst i hans kropp och jag börjat rida honom och krävt en massa saker, han skulle haft ont och vi hamnar eventuellt i en spiral av motsättningar och jag bara sökt hjälp av ridinstruktörer och krävt ännu mer av honom när han egentligen bara behövt blivit lite korrigerad i kroppen för att sen kunna utföra det jag kräver av honom utan att han har ont.... Sen vet man ju aldrig om det hade blivit nåt av det här, men nu har vi alla förutsättningar för att det ska bli hur bra som helst!!
Om fyra veckor ska jag ta ut en massör som Charlotta rekommenderade och jobbat mycket ihop med som ska känna igenom och se vad behandling gett och om hon tycker att han behöver nån ny behandling nånstans och är det bra så blir det ett återbesök tidigast om 4 månader hos Charlotta igen. Känns som sagt väldigt skönt att jag tog tag i det här redan nu, medans det knappt är och blivit nåt problem!!

Som sagt, väldigt skönt att hon hittade det jag har känt, att jag faktiskt inte är helt ute och cyklar med min känsla när det gäller min älskade ponny!! <3